Nyheter

 • Fordonsmekaniker- ett yrke där utvecklingen hela tiden går framåt

  Nu har vi äntligen en mekanikerutbildning i södra Sörmland.

 • Hussein besöker en byggutbildning

  Hussein fortsätter sin resa mot första jobbet och har besökt en byggutbildning för att se om det kan passa honom. På plats fick han se hur det går till när man reser ett hus där det ska bli lägenheter.

 • Anna tipsar Hussein om framtidsjobb

  Hussein har varit hos studie- och yrkesvägledaren Anna för att få tips om vilka jobb som skulle kunna vara bra för honom att satsa på. En av sakerna han ville få svar på var vad han ska göra för att få jobb snabbt.

 • Följ Hussein när han gör sig redo för jobb

  Vet du vad du vill jobba med? Några har tidigt bilden klar för sig, men för många är vägen krokig och präglas av osäkerhet, tvivel men också nyfikenhet. I sex veckor kommer vi få följa med Hussein från Nyköping som kommer göra en takeover på Redo för jobbs Instagram-konto.

 • Alla yrken har en historia men vilka har en framtid?

  Arbetsmarknaden utvecklas hela tiden och behovet av olika yrken varierar med tiden. Samhällets utveckling gör ibland att jobb som tidigare varit självklara inte längre behövs. Istället dyker det upp nya jobb där det behövs mer personal.

 • Hanna och Ida började plugga utan att behöva flytta

  Ida och Hanna har valt att plugga på lärcentra vilket innebär att de kan läsa på universitet utan att behöva flytta. De läser grundlärarprogrammet på Karlstads universitet via lärcentra i Nyköping.

 • Utbildade lärare har stor chans att få jobb

  Lärare är ett av de yrken där det finns störst chans att få jobb i år och de närmaste fem åren. Det visar Arbetsförmedlingens lista med jobb att satsa på. För dig som är intresserad av att bli lärare finns det flera vägar att gå. Om du redan har högskolepoäng i skolämnen så kanske du redan är halvvägs till lärarjobbet! Det finns även möjlighet att jobba som lärare medan man pluggar till lärare.

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun