Hussein besöker en byggutbildning

Publicerad 2021-11-12

Hussein fortsätter sin resa mot första jobbet och har besökt en byggutbildning för att se om det kan passa honom. På plats fick han se hur det går till när man reser ett hus där det ska bli lägenheter.

Janne som är lärare på utbildningen visar vad som händer på byggarbetsplatsen och hur det går till när man bygger ett hus. Hussein passar på att fråga honom vad som är svårast.

- Det är inget svårt alls! Om man kan sin sak så är det enkelt. Man måste kunna läsa en ritning för att kunna armera. Armeringen är till för att det ska hålla ihop och stå emot kraft. Man kan jämföra det med skelettet i sin egen kropp, berättar Janne.

Hussein och lärare Janne

Läraren Janne visar Hussein hur det går till på en byggarbetsplats.

På plats finns även Matthias som nyligen börjat på byggprogrammet. Hussein undrar om det inte blir kallt på en byggarbetsplats.

- Det löser sig med tiden. När man börjar på morgonen kan det vara kallt men efter en timme eller två så blir man varm, säger Matthias.

Hussein och Matthias står på en byggarbetsplats.

Matthias berättar hur det är att plugga på byggprogrammet.

På vårt Instagram-konto @redoforjobb kan du se fler bilder och filmer från byggarbetsplatsen.

- Det var jättekul att besöka den här platsen. Jag fick träffa nya människor. Det var faktiskt jätteroligt att se hur de jobbar och hur man gör. Jag tror att den här utbildningen kan passa mig och jag ska söka den snart, avslutar Hussein.

Under Hitta yrkesutbildning kan du se utbildningar för dig som vill jobba med bygg!

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun