Undersköterska

Viadidakt kommer i samarbete med Katrineholms Tekniska College (KTC) erbjuda en undersköterskeutbildning för dig som vill göra skillnad och hjälpa människor i behov av vård.

Om utbildningen

Vuxenutbildningen är platsbunden med nationellt yrkespaket (exklsive SH1a1 och SVE/SVA) där kurserna från vård- och omsorgsprogrammet är utformat för arbete som undersköterska, totalt 1350 poäng. Då studierna bedrivs på plats och med goda möjligheter till stöd i undervisningen förbättras möjligheterna till att du ska nå dina studiemål. Du kommer även att ha fri tillgång till lånedator under din studietid hos oss.

Praktik och teori

Utbildningen bedrivs på Katrineholms Tekniska College där praktiska metodiska övningar varvas med teori. I utbildningen ingår minst 15 procent praktik på arbetsplats, för närvarande fyra veckor per termin. Skolan ordnar även med praktikplatser.

Studierna bedrivs på heltid.

Svenska och samhällskunskap 

För att kunna få undersköterskediplom krävs det att du har Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 och Samhällskunskap 1a1. För dig som inte har betyg i dessa kurser sedan tidigare kommer det finnas möjlighet att läsa dessa i nära anslutning till utbildningen via annan anordnare.

Ansökan och mer information

Kontakta Viadidakt.

Förkunskapskrav

Grundläggande nivå svenska/svenska som andraspråk.

Är du intresserad av utbildningen?

Här kan du göra en intressaanmälan till utbildning som inte är öppen för ansökan just nu.

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun