Vi använder cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Vad är cookies?

Kock/Matlagare

  • Restaurang och livsmedel
  • ikon studieort Studieort: Nyköping
  • ikon studietakt Studietakt: 100 %
  • ikon studielängd Längd: 55 veckor
  • ikon start för kurs Start:

Utbildningen till kock/matlagare ger dig grundkunskaperna för att efter avslutad utbildning kunna arbeta inom kök på á la carterestaurang, lunchrestaurang, storkök och offentlig måltid. 

Du får lära dig moderna och traditionella matlagningstekniker som täcker de behov som finns i ett modernt restaurangkök. Grundläggande kunskaper inom hygien, livsmedelskunskap och service byggs på med matlagningskunskaper. Du får också lära dig grunderna i servering, samt service och bemötande som är yrkets kärna. 

Den skolförlagda delen äger rum på Nyköping Strand Utbildningscentrum. Där sker den praktiska och teoretiska undervisningen men till största del kommer utbildningen att vara praktisk. 

Förkunskapskrav

Du kan börja utbildningen med betyg från svenska åk 9 eller svenska som andraspråk delkurs 4

Utbildningen är på 1400p och 56 veckor.

Utbildningsanordnare:

NSU - Nyköping Strand Utbildningscentrum via Campus Nyköping

Ansök här

Kontakta alltid SYV där du bor!

Om du vill läsa en utbildning via en annan kommun än där du bor går det ofta bra! Kontakta studie- och yrkesvägledaren (SYV ) i din hemkommun för att fråga om de kan betala för din utbildning.

Studie- och yrkesvägledare
Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun