Öppen för ansökan till 12 februari

Larm- och säkerhetstekniker

Som larm- och säkerhetstekniker monterar du brandlarm, inbrottslarm, TV-övervakningssystem, passersystem och annan säkerhetsutrustning.

 • ikon studieort
  Studieort:
 • ikon studielängd
  Längd: 50 veckor
 • ikon studietakt
  Studietakt: 100%
 • ikon start för kurs
  Start: Mars 2023

Dagens larmsystem har ofta olika typer av datorstöd och det ställer stora krav på att montera, driftsäkra och serva systemen. Det är därför viktigt att du har en god baskunskap om hur man gör elinstallationer. Du utbildar även dina kunder i att använda larmsystemet och för att göra det på bästa sätt lär du dig om de lagar och föreskrifter som reglerar arbetet med larm. Yrket passar dig som vill ha en stor bredd på dina arbetsuppgifter och har ett tekniskt intresse. Yrken kan vara teletekniker, service- och installationstekniker, kabeltekniker, bredbandsmontör, telemontör med mera.

Förkunskapskrav

Färdig med grundskolan och godkänd i svenska eller svenska som andraspråk delkurs 4 samt matematik och engelska på grundskolenivå/delkurs 4.

Ansökan och utbildningsstart

Ansökan öppen: 15 november 2022 - 12 februari 2023
Nästa utbildningsstart: 20 mars 2023

Du som bor i en annan kommun än Nyköping och Trosa behöver komma in med ett godkännande från din hemkommun att du får läsa hos oss på Campus Nyköping. Detta behöver vi ha senast sista ansökningsdag.

Vill du ansöka till utbildningen?

Hur du ansöker beror på var du bor. Ange var du bor nedan.

Region Sörmland
Oxelösund Kommun
Nyköping Kommun
Strängnäs Kommun
Viadidakt
Eskilstuna Kommun
Flen Kommun
Trosa Kommun
Gnesta Kommun